Ládamosás! | Swissmag

  • Post author:
  • Post category:Egyéb

A baromfi és húsipari vágó-feldolgozó üzemekben a ládák, rekeszek, konténerek, raklapok takarítása és fertőtlenítése energiaigényes és jelentős élőmunka ráfordítást igénylő művelet. Nézzük át azokat a szempontokat, amelyeket egy ládamosógép kiválasztása előtt mérlegelni kell:

 

1. műanyag ládák és rekeszek napi mosási mennyisége

2. műanyag ládák és rekeszek szennyeződése:

 

 

3. szennyezett műanyag ládák és rekeszek szállítása, tárolása.

4. tiszta ládák és rekeszek higiénikus tárolása, tiszta – szennyes övezet biztosítása.

5. üzemi tiszta láda és rekesz igény csúcsidőszakban óránként.

6. ládamosó terem és az üzem szállítási kapcsolata.

7. ládamosó terem szellőzése.

8. ládamosó vegyszer tárolás.

9. terem és a géptakarítás lehetősége.

10. vízkeménység.

 

Általános szempont a gép kiválasztásához, hogy a megfelelő idejű és hatékony előmosás, vegyszeres mosás és fertőtlenítés eléréséhez a gép hossza meghatározó. A 10 m feletti ládamosógép hosssz esetén lehet elérni cca: 1.000 db/láda teljesítményt, az áthaladási sebesség és a műveleti idő biztosításával. Az előbb említett műveleteken felül további hasznos művelet a szilárd szennyeződés ürítő, magasnyomású előmosó egység, továbbá lefúvató fázisok.