Miért válassza a SwissMag szolgáltatásait?

Az élelmiszeripari üzemek tisztasága a napi termelés indításának az alapfeltétele.

A takarítás hatékony, szakszerű és kockázat mentes elvégzése jelentős kihívás.

Az élelmiszeripari cégek vezetőinek komoly dilemmát okoz annak eldöntése, hogy saját személyzettel, vagy egy külső szolgáltatóval végezzék a takarítást.

Nézzük meg az előnyöket és hátrányokat a döntéshez!

Saját személyzettel történő takarítás hátrányai:

A folyamat a termelést követi ezért egy külön műszakba kell megszervezni a takarítást csoport és műszakvezetővel továbbá kapcsolattartóval a felső vezetés felé. A teljes szervezet felállítása, működtetése és ellenőrzése jelentős erőforrást igényel a cégvezetéstől, amelynek valós költségeiről tapasztalataink szerint a cégek hiányos ismeretekkel rendelkeznek.

A saját szervezet hatékonysága általában elmarad a külső szolgáltató megbízásával szemben:

  • vegyszerismeretben, eszközök-, gépek kezelésben
  • megfelelő takarítási technológia kiválasztásban
  • munkaruházat használatban
  • takarítási normaidőkben és a technológiai ismeretben

A gyenge hatékonyság további kockázatot hordoz magában, amelyek:

  • a nagy értékű gépekben káresemény
  • üzemi balesetek a munka/védőfelszerelés és technológia be nem tartása miatt
  • termék romlás – élelmiszer mérgezés
  • sikertelen audit miatti piacvesztés
  • pazarló vegyszer és munkaóra felhasználás, takarító gépek gondatlan használata miatti költség növekedés.

Amennyiben a termelésben dolgozók munkáját osztja meg a cégvezetés a takarítás elvégzésére, akkor az előbbiekben részletezett hatékonyság tovább csökken és a kockázatok előfordulásának az esélye nő a személyzet túlterheltsége, fáradtsága és szakmai tudás hiánya miatt.

A SwissMag szolgáltatásának az előnyei:

A takarítási és higiéniai szolgáltatásunk túlmutat a mindennapokon. Igény szerinti szakértelmet kínálunk, segítünk megoldani a problémákat. Intelligens megoldásokkal érjük el a zökkenőmentes, biztonságos és auditálásra kész működést az Üzemben. Elkötelezettek vagyunk, hogy megbízható és innovatív Partnerei legyünk az élelmiszeripari takarításban.

 Megalapozott szakmai háttér: egyedülállóan Magyarországon közel 25 év szakmai tapasztalattal rendelkezünk az élelmiszeripari takarítás területén

 Szakszerűség: az élelmiszeripari higiéniai szabályok alkalmazásában és a takarítási technológiák kiválasztásában

Hatékonyság: humán erőforrás managementben, a vegyszer használatban, eszközök és gépek kezelésben

 Erőforrás megtakarítás: a cégvezetés fókusza termeléssel kapcsolatos feladatokra irányul

 Kockázatok csökkentése: káresemény gépekben, berendezésekben takarítás során, üzemi baleset, élelmiszer romlás, piacvesztés

 Partneri kapcsolat a műszaki fejlesztés higiénia vonatkozásában: teljesítmény alapú szerződéssel, szolgáltatói felelősségbiztosítással

 Teljeskörű dokumentáció kidolgozása: a takarítási utasítások, ellenőrzési lapok kidolgozása, azok folyamatos vezetésével

Vélemény, hozzászólás?