You are currently viewing Kritikus pontok a forrázó kádban baromfi vágóvonalakon | Swissmag

Kritikus pontok a forrázó kádban baromfi vágóvonalakon | Swissmag

  • Post author:
  • Post category:Egyéb

A légelosztó csövek a forrázó kádból elszívott levegő/vízpára miatt folyamatosan szennyeződnek. A benne lévő 40-50 °C-os hőmérséklet optimális a Salmonella szaporodására. Általában a légelosztó csövek belseje nem hozzáférhető a tisztításhoz és fertőtlenítéshez.

Amennyiben zárt a csővezeték az 1-2.ábra szerinti nyilazott pontokon tiszító nyílás egyszerűen kialakítható. A tisztító nyílásokon keresztül naponta elvégezhető a tisztítás és fertőtlenítés. Ajánlott hetente legalább egy alkalommal a QAV tartalmú fertőtlenítő vegyszert használni.

Gyakran előforduló probléma, hogy a kádban a légbefúvókról hiányzik a forrázó víz bejutását kizáró visszacsapó szelep. Ezen keresztül víz és szennyeződés juthat be a légelosztó csőhálózatba, amely a következő napi indításnál szennyezi a kád vizét.